Aamulla Arwinan muisti alkoi pikku hiljaa palautua. Arwina käveli hiljaa huoneesta etttei herättäisi muita. Legolas heräsi hetkeä myöhemmin ja näki Arwinan ulkona. "Onko kaikki hyvin." Sanoi Legolas ja istuutui Arwinan viereen. "On. Mutta on hieman kylmä." Arwina sanoi ja katsoi taivasta. Viimeinen sota oli tulossa. Arwina oli huolissaan kotipaikastaan. "Miten meidän käy?" Arwina sanoi huolissaan. "Ihan mitä vaan voi tapahtua. Mutta pysyn rinnallasi." Legolas sanoi ja näki silven tulevan ulos. Yhtäkkiä kuului hälytys ja kylään hyökättiin. "Juokse  Arwina! " Legolas huusi ja Silve lähti perässä. Arwina ja Silve piiloutuivat puun taakse ja katsoivat miten Legolas puolusti hätä ja Silveä. Örkkejä tulvi kokoajan lisää. Silve taisteli ja ei huomannut että Arwina katosi hetkeksi. Arwina taisteli mutta kaatui örkkien nuoliin joka oli ilmeisesti myrkytetty. Silve riensi avuksi ja ei uskaltanut koskea nuoleen. Silve huusi Legolasin avuksi ja Legolas irrotti nuolen Arwvinan kyljestä ja kantoi hänet synkmetsään päin. Hetken kulutta he saapuivat Synkmetsään ja Arwina kannettiin vuoteeseen. Hoitaja tuli paikalle tuodessaan rohtoja, vettä ja kangassuikaleita. Kun he olivat hoitaneet ja sitoneet Arwinan haavan Arwinan kuume alkoi nousta. Legolas oli hyvin huolissaan Arwinasta. Hoitaja tuli huoneeseen ja sanoi: "Sinun odotettava alhaalla. Kerron kyllä hänen voinnista." Hoitaja sanoi ja legolas lähti ulos huoneesta.

Aikaa kului ja hoitaja tuli alas. "Miten hän voi?" Legolas kysyi. "Tilanne näyttää pahalta. Haavassa on myrkkyä." Hoitaja sanoi. Yö lähestyi ja Legolas ja Silve menivät nukkumaan. Hoitaja kävi Arwinan huoneessa ja huomasi että kuume oli vienyt Arwinalta tajun. Hoitaja seisoi jonkin aikaa vuotten vierellä. Kun viisi minuuttia oli kulunut kuume vei Arwinalta hengen.

Aamulla Legolas ja silve tekivät lähtöä metsään. Hoitaja näki heidät tallissa hevosten kanssa. "Miten Arwina?" Legolas kysyi huolissaan. Hoitaja aloitti puhumisen. "Arwina kuoli viime yönä. Kuume vei häneltä hengen. Olen pahoillani." Hoitaja sanoi ja Legolas katsoi huolissaan Hoitajaa kasvoihin. "Legolas. Meidän pitää mennä." Silve sanoi ja he ratsastivat pois. "Hyvästi Arwina!" Legolas huusi ja ratsasti Silven perässä.